Använda länkar - globala och personliga

Med hjälp av funktionen Länkar är det möjligt att ha en lista med webbsidor som går att komma åt från Easit GO. Webbsidorna kan antingen visas i en inbäddad sida (IFrame) i applikationen, eller i en ny flik i webbläsaren.

Exempel på länkar. Globala länkar visas för alla användare, medan Mina länkar innehåller personliga länkar.

Lägg till ny länk

För att skapa en länk används falafel-menyn som visas då du för musen över menyvalet Länkar:

Denna meny går endast att komma åt om du har huvudmenyn utfälld – den går ej att komma åt via den minimerade menyn.

Via menyvalet Lägg till länk… öppnas en dialog, där du anger webbadress (URL) inklusive protokoll (t.ex. http://). Klicka på knappen Hämta sidans titel för att hämta titel, eller mata in en egen titel för din länk. Om du är administratör kan du välja om länken skall visas för samtliga användare (Gemensam) – annars blir länken personlig och endast du själv kan se den.

Dialog för att skapa en länk.

Öppna, redigera eller ta bort länk

Om du klickar på falafeln intill en befintlig länk visas en meny där du kan välja att öppna länken i en ny flik, redigera länken eller ta bort den:

Om du klickar på länken öppnas den i en inbäddad sida i applikationen:

Vissa webbsidor tillåter inte att de visas i inbäddade sidor. För att öppna webbsidor med denna begränsning, använd menyvalet Öppna i ny arbetsyta.

Exempel på webbsida som inte kan visas i en inbäddad sida.

Behörighet

Om du är systemadministratör har du rättigheten Administration - Globala länkar, vilket också ger rättigheten att skapa personliga länkar.

För att handläggare ska få tillgång till menyn Länkar krävs rättigheten Menyvalet länkar. Då kan de se globala länkarna.

Ska handläggare få skapa personliga länkar krävs rättigheten Personliga länkar.