Kontrollera grovt språk

Med hjälp av regelfunktionen "Kontrollera grovt språk" i meddelanderegler går det att automatiskt bedöma om ett inkommande e-postmeddelande innehåller grovt språk, som t.ex. svordomar eller otrevliga tillmälen. Vilka ord som räknas som grovt språk, på det aktuella språket, hämtas från Microsoft Azure via deras tjänst Cognitive Services, som kräver att ni har ett konto hos Microsoft Azure samt har konfigurerat en instans av Cognitive Services. Instruktioner för hur ni konfigurerar detta finns på Azures hemsida.

Genom att använda denna funktion, skickas data till tredje part (Microsoft). Funktionen anropar Content Moderator från Azure Cognitive Services, genom ert angivna Azure-konto. Användandet av tjänsten kommer att debiteras ert Azure-konto.

Att använda tjänsten innebär att ämnesrad och body i e-postmeddelanden som omfattas av regeln kommer skickas till tredjepart (Microsoft Azure Cognitive Services Text Moderation) för analys. Säkerställ att detta är acceptabelt ur säkerhetssynpunkt, och i enlighet med er organisations regler. Varje anrop kommer debiteras ert Azurekonto och Easit är inte ansvarig för eventuella frågor kring detta.

Funktionen finns tillgänglig för meddelanderegler. I konfigurationen för funktionen anges adressen till, och apinyckel för er azuremiljö. Ange endast själva rotadressen, t.ex. ”minmiljö.cognitiveservices.azure.com”. Klicka därefter på knappen Testa anslutningen för att säkerställa att tjänsten kommer att fungera. Notera att detta sker genom ett anrop till Azure, och debiteras således av Microsoft.

När korrekta uppgifter är ifyllda för att kunna ansluta till Azures tjänst, kan du välja hur e-postmeddelanden som innehåller grovt språk ska hanteras. De kan dels förses med en eller flera valfria taggar, t.ex. ”Grovt språk”, och dels kan ett notifieringsmail skickas från Easit till en eller flera utpekade mottagare. I notifieringsmailet specificeras vilka olämpliga ord som påträffats i e-postmeddelandet. Att förse meddelandet med en tagg kan vara användbart för att enkelt kunna hitta de objekt som innehåller e-postmeddelanden med grovt språk.

Läs mer om taggar i användarmanualen E-post.